Derfor er Mallorca perfekt til ferie


Ferie og aktiviteter / onsdag, januar 3rd, 2018

Den spanske solskins ø er berømt verden over for alle de mange turister, som strømmer til øen hvert år for at holde en afstressende ferie i komfortable omgivelser. Dette fandt Simon Spies hurtigt ud af i begyndelsen af 1960´erne, og han startede derfor Spies Rejser ved at tilbyde danskerne billige charterferier til Mallorca.

Spies Rejser er stadig en af de førende udbydere af rejser til Mallorca, og på deres hjemmeside kan man se alle deres rejsemål til øen, priser og øvrige informationer om aktiviteter og muligheder.

Eftersom mange trofast vender tilbage til Mallorca for at holde ferie, så må øen have visse kvaliteter, som gør den bedre end andre turistmål, og det er ofte de mange seværdigheder og attraktioner, som turisterne er vilde med.

Oplevelser på Mallorca

De fleste rejser hertil på charterferie med fly, og bor på et moderne luksushotel langs stranden, hvor man kan nyde wellness, spa og andre afslappende tilbud, som kan gøre ferien perfekt. Så kan man senere vende hjem til hverdagen med et rent sind og genopladte batterier.

Man kan rejse rundt på Mallorca og komme tilbage i tiden i charmerende små landsbyer, butikker og markeder som vidner om fortiden. Man kan spille masser af golf og dyrke vandsports aktiviteter såsom dykning, vandski, vandscootere og meget mere. Derudover kan man rejse rundt og se øens historiske seværdigheder. Naturoplevelserne er flotte og storslåede med de bølgende valmuemarker, grønne olivenlunde, bjerge og dejlige strande.

I hovedstaden Palma kan man opleve mange bygninger og butikker, hvor man kan foretage indkøb af billige varer og souvenirs, og man kan også rejse til den populære badeby Alcudia, hvor man kan se masser af romerske ruiner, kirker, kapeller, dramatisk natur og farverige markeder. Byen er øens ældste, og den har gennem årene haft en omtumlet tilværelse, især da den for 2.000 år siden blev lavet til en vigtig romersk fæstning under navnet Pollentia (Magtens by).

I dag kan man se spændende udgravninger med byens daværende layout med parallelle og vinkelrette gader, et amfiteater med plads til 2.000 tilskuere, private hjem og et forum med de mest karakteristiske bygninger herunder kirker. På byens arkæologiske museum kan man se mange fund fra udgravningerne som vaser, skulpturer og keramik.

Man kan vandre rundt i de smalle gader og stræder og indsnuse fortiden og besøge de mange cafeer, barer og restauranter i den gamle bydel, hvor man også kan købe håndlavede souvenirs. Hver tirsdag og søndag afholder man byens stemningsfulde marked, hvor man kan købe alt fra lækker frisk frugt og grønt, tøj og souvenirs tilsat masser af stemning og folklore.

 

Børne aktiviteter på Mallorca

Mange børnefamilier har masser af sjov på ferien, da der findes mange legepladser og oplevelser til børn i alle aldre. Mallorca har et væld af gode strande, og mange af dem er yderst børnevenlige med roligt og lavt vand, hvor man i vandkanten kan bygge flotte sandslotte.

Hotellerne har ofte en speciel børnepool hvor de små kan boltre sig og lege med de badedyr, som turistbutikkerne er fulde af. Der findes flere badelande på øen med vilde rutsjebaner og andre oplevelser. Man kan spille minigolf ved Golf Fantasia, og her kan man også opleve en frodig natur, brusende vandfald og et rigt dyreliv. I Marineland kan man se sjove delfiner, tropiske fisk, farverige papegøjer og meget mere. I naturparken La Reserva kan man vandre rundt i den smukke natur eller tage en tur i svævebanen samt klatre rundt på de stejle klippevægge. Endeligt findes legetøjsmuseet Museu de la Jugueta nær Alcudia samt det antikke tog mellem Palma og Soller.