Sådan hjælper du de efterladte gennem en svær tid

Det at miste en person som man har kær, kan være noget af det hårdeste, man kan gå igennem. Livet er ikke altid lidt, og skønt at det ofte er trygt og rart, så kommer der nogle gange nogle ting, som kan føles som den hårdeste knytnæve, der er plantet lige midt i ansigtet eller måske i maven, og det kan føles som et sla,g der ikke rammer en fysisk kropsdel, men nok nærmere føles som om, at sjælen er blevet ramt.

Det kan føles hårdt, og det kan føles som om, at man aldrig vil komme ud af sorgen. Sorgen kan føles som en endeløs vej, og en vej som man er faret vild på.

Man skal dog huske at med gode venner og en tæt familie, så kan man komme ud på den anden side. Hvis du er pårørende til en der har mistet så læs med her.

Skriv nogle søde ord til dem

Når begravelsen skal afholdes, kan det altid være en god ide at skrive et begravelseskort, hvor man kondolere, men hvor man også husker de efterladte på, at man måske ikke skal græde fordi det er forbi, men derimod smile fordi det skete.

Dette er sværere at efterleve end at skrive, og derfor skal det måske også siges med en ro og med et løfte om, at man altid vil være der for at hjælpe familien, der står tilbage.

Vær der for dem når de har brug for dig

Husk at være der for dem, når de virkelig har brug for hjælp. Det kan være, at de første par uger efter kræver, at man sidder i fred og ro derhjemme. Men dernæst kan det være, at det er godt at have nogle at snakke tingene igennem med – du bør være den person, der her står til rådighed.