Disse tiltag kan gøre arbejdsdagen nemmere

For rigtig mange mennesker er arbejdsdagen enten noget, som de ser frem til, eller noget, som de hader. Det handler tit om at få indrettet et liv, hvor det, som du lever af, gør dig glad.

Noget, som vi ikke tænker over alt for tit, er, hvor meget tid vi bruger på vores arbejde. Det er essentielt det, som vi bruger mest tid på igennem en almindelig uge. Derfor er det også smartest, hvis vi sørger for at gøre vores arbejdsdag så behagelig og rar som mulig – vi skal trods alt være der otte timer i streg de fleste dage.

Bevæg dig

Hvis du sidder på kontor, ved du også godt, at det at sidde bag et skrivebord ikke altid er det bedste for dig og din krop. Det er derfor super vigtigt, at du bevæger dig i løbet af dagen.

Har du et hæve-sænke bord, bør du i alle tilfælde bruge det til at komme i nogle forskellige positioner og positurer i løbet af dagen. Stå op i et kvarter hver eller hver anden time. Det er bedre end at flade ud på den halvdårlige kontorstol.

For nogle mennesker fungerer det super fint med at lave stræk eller lidt lette yogaøvelser en gang i timen. Hvis det virker intimiderende at gøre alene, kan du jo prøve at få nogle af dine kolleger til at gøre dig selskab – så er I flere om strækket.

Spis sundt

Ja, lasagnen fra dagen før er klart det lækreste at spise til frokost. Men i en lasagne får du intet grønt, intet fiskeolie og så videre. Med en frokostordning i Skanderborg – eller ethvert andet sted – kan du være sikker på, at du får alle de vitaminer og mineraler, som du skal have til din frokost.

Fordelene ved en god frokostordning er mange: Bedre sammenhold, bedre helbred, billigere mad, mindre stress, mindre fastfood med mere. Hvis ikke I allerede har en frokostordning på din arbejdsplads, kan du prøve at nævne det for din chef – måske han eller hun også allerede har overvejet det.

Skab lidt hygge

Alt efter reglementerne på din arbejdsplads kan du sørge for, at der er bare dét hyggeligere ved din kontorplads. Hvis du må have ting stående, kan et billede af dine kære være en rigtig fin ting at have stående.

På de lidt mere hårde dage kan det også være et rigtig fint tiltag at have lidt snacks stående. Vi opfordrer selvfølgelig ikke til trøstespisning, men det at få lidt sukker i blodet via for eksempel rosiner eller nødder kan hjælpe rigtig meget på en hård dag. Hvis du vil forkæle dig selv, kan du for eksempel tage en sodavand, smoothie eller friskpresset juice med på arbejde.