Bedre helse og helbred omkring Middelhavet

Vores helbred og helse er mange gange i en sørgelig tilstand, da vi generelt bevæger os for lidt i hverdagens stillesiddende jobs, og det bliver ikke bedre af, at vi spiser for meget og for usundt. Det er kort sagt en sandhed, som vi ikke gør for meget ved. Men der skal egentlig ikke så meget til, før man kan opnå gode resultater, men det kræver en ændret livsstil fra din side, hvis du også tilhører den store gruppe af mennesker, hvis kondition burde være bedre og have et mindre BMI-tal. I store træk kan man ved at ændre sine madvaner og livsstil opnå et bedre helbred. Svaret kan måske være, man burde tage en lang ferie ned til sydens sol omkring Middelhavet, hvor kosten er meget sundere, og derved kan man få en masse inspiration til nye madvarer og sundere opskrifter. Du kan let og enkelt finde fly og hotel billetter til helse rejser os Spies. På deres hjemmeside kan man både finde gode priser på flybilletter samt hotel med kun én samlet booking. Det er nemt, hurtigt og billigt så prøv lige at tjekke efter billige priser på fly og hotel hos et online rejsebureau, så du måske snart befinder dig på en herlig rejse nær Middelhavet, hvor man kan opnå bedre helse og helbred.

Hvad er helse?

Helse er et kulturelt betinget begreb, som kan opfattes forskelligt blandt personer. Man definerer helse om en medicinsk måde for organismen til at effektivt svare på stressfaktorer, således man nemmere kan opbygge en ligevægtsbalance i kroppen. Helse er dermed forbundet med helbred, idet man opnår god helse ved at forebygge skader og sygdomme, og man kan endda sige, at helse er fraværet af sygdom. En bredere definition for helse er fysisk, åndelig samt socialt velvære, så man skal altså være sund og rask på alle områder. En fysisk og psykisk kan derfor påvirke hinanden, så man kan altså få dårlig helse med en dårlig psyke, selvom lægen ikke kan finde nogen fysiske skavanker og omvendt. Det er svært at definere og afgrænse psykisk hele, og især i vores del af verden ignorerer man ofte denne del, når man betragter patientens generelle helbred.

 

 

Sådan kan man opnå en bedre helse

I vores liv skal vi normalt selv træffe alle de afgørende beslutninger, og både familier, venner og lægen kan ikke kontrollere alle vores valg og afgørelser i hverdagen, når vi spiser og bevæger os. Men vore kostvaner og motionsmønster er absolut de to mest vigtige faktorer til et bedre helbred og helse, så vi bør tage ved lære af den sunde Middelhavskost, som består af masser af friske råvarer. Man lever sundere samt et gennemsnitligt længere liv i landene omkring Middelhavet, og deres mad består jo af meget sundere råvarer end vi normalt anvender i det nordiske køkken. Vi bør tænke på mængden af den umættede fedt og anvende mere olivenolie og solsikkeolie, som man gør i Frankrig og Grækenland. Vi bør spise mindre kød og mere fisk og grøntsager, og dermed kan vi nemmere undgå at blive ramt af de udbredte hjerte- karsygdomme samt kræft. Vi bør også spise mere frugt, bær, grovkorn brød, pasta, nødder, dadler, oliven og honning i madlavningen. Generelt er rådet fra Middelhavskosten, at vi skal anvende mindre mættet fedt, spise mere frugt og grønt og holde igen med forbruget af kød. Et par nemme råd er at gå over til den lidt dyre men sunde olivenolie, og desuden bør man undgåpølser, som har en høj mængde mættet fedt.