Her glemmer du helt sikkert at gøre rent

Måske du ofte går og betragter dig selv som værende en, der bare har helt styr på alt det, der hedder “rengøring.” Men vi er næsten sikre på, at der i denne artikel vil blive nævnt eksempler på nogle steder, du ikke har tænkt på, du skal huske at gøre rent.

Stederne eller objekterne er så nemme at glemme, men er faktisk vigtige at tage sig af for din generelle sundhed.

Sportstasken

I sportstasken transporteres dine familiemedlemmers snavsede fodboldstøvler, svedige beklædningsgenstande og sure sokker.

Og hvor tit smides den sportstaske lige i vaskemaskinen? Det tænkte vi nok. Hvis ikke din sportstaske må komme i vaskemaskinen, kan du nøjes med at tørre den grundigt af.

Indkøbsposer

Vi transporterer en masse forskelligt i vores indkøbsposer. Derfor samler der sig helt naturligt jord fra planter, bakterier fra frugter og kød og meget andet deri. Rigtig mange ting rører generelt ved dit indkøbsnet, og tit er det fødevarer. Og så går det altså ikke, at de bliver inficerede med snavs og skidt, hvis du senere skal spise noget, der har ligget deri.

Smid gerne dit indkøbsnet i vaskemaskinen en gang om ugen, som du ville gøre det med almindeligt tøj.

Terrassedøren

En terrassedør er i kontakt med snavs fra din have og dit hjem. Hver side af døren har derfor brug for hver sin behandling. Og så skal vinduerne selvfølgelig pudses, så du kan se igennem. Husk at rengøre listerne grundigt, så de ikke bliver misfarvede.

Mobiltelefonen

Din mobiltelefon har mange bakterier på sig. Prøv at tænk over det: Den er med dig OVER ALT. På badeværelset, arbejdspladsen, studiet, i køkkenet og i bussen – den er i kontakt med et utal af fremmede overflader.

En daglig rens af din telefon med en desinficerende klud vil være det optimale – især hvis du har din telefon med dig, når du spiser.

Vaskemaskinen

Selvom det er en rengørende funktion i sig selv, kan vaskemaskinen også trænge til at blive tørret godt af. Der samler sig støv i krogene. Hvis der er en pulverskuffe i vaskemaskinen, har den især en tendens med at hobe sig op.

En god, våd klud en gang hver anden uge kan klart være en start.