Sådan får du en lettere hverdag

Hverdagen kan være så presset, og det føles af og til, som om der ikke er nok timer i døgnet. Den følelse har de fleste prøvet at sidde med. Men faktisk kan du med få tiltag gøre hverdagen lidt lettere og mere overskuelig, så du får plus på energikontoen.

Lav mad til flere dage ad gangen

Puster du også ved tanken om at skulle stå bag gryderne hver evig eneste dag efter børnene er hentet, vasketøjet smidt i vaskemaskine, og hvad der ellers er af daglige gøremål? Prøv i stedet at lave store portioner mad, når du nu alligevel er i gang. Smid det i fryseren og tag det op på de dage, hvor der bare ikke er tid til at kokkerere i køkkenet.

Du kan tilmed gøre madlavningen lettere med bagefolie, der er let at rengøre – så er du fri for at puste over rengøringen af ovnen.

Strukturer din tid

Alting bliver mere besværligt, når du ikke har et fast greb om dem. Det kan du få ved at strukturere din dagligdag bedre. Skriv ned i din kalender, hvornår du gør hvad. På den måde har du en køreplan, der er let at følge.

Sørg for at lægge dagens opgaver ind på de pladser, de passer bedst i løbet af dagen. Det vil sige, at hvis du kender dig selv godt nok til at vide, at dine batterier er helt flade, når du kommer hjem fra arbejde, så vent med de mere krævende huslige pligter til senere. Hvis du omvendt først bliver rigtig træt, når du får sat dig i sofaen, så få de større gøremål gjort inden da.

Uddeleger opgaverne

I en børnefamilie er der et stort puslespil, der skal gå op hver eneste dag. Gør det lettere for jer alle ved at uddelegere brikkerne, så alle præcist ved, hvor de skal placeres. På den måde er der ikke noget at tage fejl af, og det giver større overskud, fordi du ved, hvad du skal tage dig af – og hvad din partner klarer.

Har du større børn, så lav en ugentlig maddag, hvor de står for aftensmaden. Det hjælper både dig, men det er også en sund øvelse for dine børn.

Hav faste soverutiner

Det er om natten, at din energikonto tankes op. Derfor er nattesøvnen også så vigtig. Vi er bygget med et stort indre ur, og hvis du roder for meget med den ved at veksle meget mellem dine sovetider, så kan du få svært ved at sove. Og det går ud over overskuddet.

Sørg derfor for at gå i seng nogenlunde på samme tid hver aften – og undgå at ligge med mobilen lige inden sengetid. Det blå lys forstyrrer din søvn.