Her er tre muligheder for dig, der skal starte på en ungdomsuddannelse

Det kan være svært at vide, hvilken ungdomsuddannelse du skal starte på. Det hele kan virke nyt, og måske føler du ikke rigtigt, at der er noget, der passer til dig. I denne artikel håber vi at gøre dig lidt klogere på nogle af de mest almindelige danske ungdomsuddannelser.

STX – det almene gymnasium

STX – også kendt som det almene gymnasium er en løsning, som rigtig mange unge mennesker vælger efter 9. eller 10. klasse. På STX skal du vælge, om du vil gå på en sproglig linje, samfundsfaglig linje eller matematisk linje. Du får en stor alsidighed og kommer til at skifte bekendtskab med alt fra matematik til biologi. Derfor har du også rigtig mange uddannelsesmuligheder, når du er færdig. På STX kan du gennem uddannelsens tre år lære dig selv bedre at kende og finde ud af, hvilke fag der interesserer dig, og hvilke der ikke gør.

HHX – handelsgymnasium

HHX er en anden rigtig populær ungdomsuddannelse. Her skal du ligeledes vælge en linje, men uddannelsen er i større grad præget af økonomi og handel. Derfor er dette den rigtige løsning for dig, hvis du gerne vil beskæftige dig med økonomi, erhvervshandel eller lignende. På HHX har du ligeledes sproglige fag.

HTX – den naturvidenskabelige mulighed

Rundt omkring i hele landet har du mulighed for at tage en naturvidenskabelig ungdomsuddannelse. Du kan blandt andet tage en HTX i København, men den findes også i andre af landets byer. På HTX er der fokus på naturfag og teknik, og du har ligeledes matematik på et højt niveau. Derfor er HTX en oplagt mulighed for dig, der elsker at nørde med forsøg, teknik og eksperimenter.

Slutteligt er det værd at nævne, at ingen løsninger objektivt set er bedre end andre. Det hele handler om, at du får truffet det rette valg for dig.