Begynderguide: Dette skal du vide om at lave online backup

Måske “online backups” lige først lyder virker vældigt kedeligt eller teknisk. Men bare roligt, det er det slet ikke, online backups er tværtimod topmoderne. Hvis du endnu ikke er med på trenden, som går ud på at gemme din data online, så kan du med fordel læse med her i dag. Online backups er nemlig en fantastisk løsning, som er relevant for alle – også dig uden den helt store computer-tække.

Opdag fordelene ved online backup

Hvorfor er det smart at gemme dine filer online, tænker du måske. Dette er ikke et spor mærkeligt spørgsmål, hvis du fx er vant til at gemme dokumenter og fotos manuelt på en harddisk eller på et USB-stick. Denne løsning er der i og for sig heller ikke noget i vejen med. Dog kan det gøres smartere, hvilket er, hvor online backups kommer ind i billedet.

Du får nemlig mange fordele, hvis du vælger at gemme filer online. Online backups kan bl.a. køre automatisk. Dette giver rigtigt mange computerbrugere sikkerhed og tryghed, da de ikke længere skal huske at gemme deres dokumenter undervejs. Nu gemmes dine filer i stedet automatisk hele tiden, så du aldrig mister vigtig data. Herved kan du fokusere på, hvad du er i gang med.

At gemme online giver dig på flere måder større frihed. Fx får du også nem adgang til dine fotoalbums og dokumenter fra andre steder end derhjemme. Du vil nemlig kunne logge ind fra en hvilken som helst computer i verden og få adgang til dit bibliotek.

Et sidste og vigtigt argument for online backups er, at denne metode frigiver plads på din computer. Du behøver derfor slet ikke så stor en harddisk på din computer længere, selv om du fx er en flittig fotograf, der tager mange billeder på rejser. Nu gemmes dine fotos nemlig nemt og enkelt i skyen, hvilket har den fordel, at din bærbar altid fungerer lynhurtig.

Alle kan gemme i skyen

I praksis er det ikke svært at lave en online backup af din computer. Det lyder måske lidt teknisk med de engelske udtryk, ligesom at “skyen” måske kan virke lidt som et abstrakt koncept. Så snart du kommer ind i det, så giver online backup dog god mening, da løsningen er meget brugervenlig.

Det kan i virkeligheden sagtens være, at du allerede benytter online backups uden at vide det, da de fleste smartphones benytter sig af en cloud til at gemme fx fotos. Du kan derfor trygt kaste dig ud i at gemme online.

Og bare rolig, online backups behøver ikke at være dyrt. Ofte kan det endda gøres ganske gratis, så længe du ikke har alt for meget data, hvorefter du nemt kan købe et abonnement. Du kan derfor gå i gang allerede i dag og få den frihed, som følger med af at gemme online.