Sådan arbejder Morten Bo Jensen fra Vipp

Mange kender Vipp, da de gennem flere år konsekvent har lavet design fokuserede produkter. Familie virksomheden blev i 2006 købt af Morten Bo Jensen som fortsatte i samme stime, og han har som hoved designer hjulpet virksomheden til at stødt opsving.

Morten tænker konstant på design, hvordan man forbedre det, og hvordan man skaber værdi for kunden. Hans fokus er at undgå at følge trends, men istedet lave produkter som stadig vil bruges om tredive år.

 

 

Arbejdsrammerne

Firmaet arbejder som et hold, og som et hold skaber de resultater. Det karakteristiske ved Vipp er at firmaet er samlet om et stort åbent konter, hvor både design holdet, udviklingsholdet, PR holdet og kommunikations holdet er samlet. Beslutninger bliver derfor taget effektivit, da alle kan inddrages hurtigt i beslutninger og alle følges samme røde tråd.

Morten fremhæver desuden, at han er omringet af inspirerende og dedikerede kollegaer, hvilket altid gør det sjovt at tage på arbejde.

Inspiration

Morten bruger ofte Tumblr som inspiration. Han kalder det et fornem inspiration. Tumblr er fyldt med billeder, hvilket kan give en væld af inspiration. Mortens arbejde er derefter at fremhæve hvad Vipp står for i forhold til nye produkter. Det kræver en form for konstant optimisme, som kræver en vis mental styrke.

Når inspirationen er samlet, så har Vipp et værksted, hvor kreative kan udfoldes. De har flere mindre værktøjer og en par maskiner, men det er ikke som et traditionelt værksted. Det vigitgste er en klar kommunikation, så man kan forklarer producenterne hvilket produkt de skal lave, og hvordan det skal sammensættes. Det er vigtigt, at producere en god håndgribelig prototype.

Dette har været en kort indblik i Morten Bo Jensens hverdag og rammeforhold i Vipp. Jeg håber, det har givet inspiration til hvordan man selv derhjemme kan arbejde.

Billede: nicolas.boullosa