Guide til spejle i boliginteriør

Spejle får ikke den kredit som de burde få, når man prøver at dekorer sit hjem eller indvendige arealer. Man bruger dem oftest kun af funktionelle årsager. Spejle kan dog så meget mere. Mange problemstillinger inden for dekoration kan løses ved hjælp af spejle.
Billede: Eddi 07- Free Stock

Oplysning af lokaler

Hvis du har problemer med mørke arealer i din lejlighed, så kan spejle hjælpe på dette. Hvis du placere et stort spejl på gulvet, som rammes af naturligt lys, så kan spejlet fungerer som sekundært vindue, hvilket kan oplyse området. Du kan eksperimentere med placeringen for at få den helt perfekte belysning.

Det kan også hjælpe, hvis du normalt bruger stearinlys som belysning om aftenen. Så kan du få mere lys ud af din hyggelige stearinlys, hvis ud placerer et spejl i nærheden af dit bord med lysene på. Prøv at placere spejlet på en måde, så du vedligeholder en dekorative asymmetri.

Visuelle tricks

Har du et lille lokale, eller en smal gang? Så et spejl løsningen på dit problem. De får lokaler til at virke meget større og mindre sammenpresset. Hvis det er i en gang, så kan du placere et længere spejl på den ene væg, hvilket kan give illusionen om at gangen er dobbelt så bred.

Dit spejl kan også bruges til at fremhæve centrale elementer af din dekoration. Så udover at sprede naturligt lys, så kan de også skabe fokus. Hvis du har en flot lysekrone hængende, eller en bestemt skulptur så kan spejle fremhæve dem.

Så håber denne guide kan give inspiration til hvordan du kan benytte spejle i dit hjem eller lejlighed. Der er mange flere muligheder end dem fremlagt i denne korte guide. Det handler blot om at være kreativ. Mangler du mere inspiration så tjek coolshop.dk’s store udvalg af alt hvad du står og mangler indenfor boliginteriør. Held og lykke med indretningen.

Billede: flyone