Derfor skal du ikke vente med at udleve dine drømme

Carpe diem er en talemåde, som vi alle kan lære af. Stå af hamsterhjulet og mærk efter, hvad du længes efter, og få det til at ske. Drømmer du om at opleve fantastiske Rhodos sammen med din familie, eller vil du gerne træne dig op til at kunne løbe en marathon?

Der er ikke andre, der kan få det til at ske end dig selv. Læs med her og få vores råd til, hvordan du bliver bedre til at nå dine mål og leve dit liv, som du gerne vil leve det.

Mærk efter inde i dig selv

Der er ingen andre end dig selv, der er herre over dit liv. Er du ikke tilfreds der, hvor du er, så er det kun dig selv, der kan ændre på det. Har du dårlig samvittighed over for dine børn, fordi du arbejder meget, eller ligger du søvnløs om natten, fordi du har en kæmpe lang to-do-liste, som du heller ikke har fået sat nok flueben ved i løbet af dagen?

Tag dig tid til at mærke efter, hvad der nager dig. Det er første skridt til at få gjort noget ved det. Når du er skarp på, hvad du gerne vil ændre på, så arbejd målrettet hen imod det. Hvad enten det er at være mere nærværende med dine børn eller at få mere energi til at ordne flere ting. Yoga eller lange gåture i naturen er ideelle måder at nå ind til dig selv på. At mærke sig selv kræver nemlig tid til sig selv.

Hank op i dig selv ved at sætte delmål

Hvad enten du drømmer om at spare op til at komme ud at rejse eller at træne dig op til en marathon, kræver det en indsats fra din side. Én ting er at drømme – noget andet er at få det til at ske. Vil du gerne kunne løbe 42 kilometer, så læg en plan for, hvordan du når derhen. Find et træningsprogram på nettet – og følg det. Skriv i din kalender, hvornår og hvor langt du skal løbe. Allier dig gerne med en løbemakker, så du er forpligtet til at komme afsted.

Vil du gerne spare op til en rejse, så læg en realistisk plan for, hvordan det kan lykkes. Har du noget, som du kan sælge ud af derhjemme? Eller kan du lægge x kroner til side hver måned? Skriv din plan ned – sørg for den er realistisk – og følg den så, indtil du er i mål.

Husk på, at det er dig selv, der er ansvarlig for, at du udlever dine drømme. Ikke alle andre omkring dig.