Guide til krydstogtrejser

De fleste af os har hørt om begrebet krydstogtrejser, men de færreste af os har været på en sådan rejse. Krydstogtrejser eksisterer stadig i bedste velgående, selvom mange måske opfatter dem som en gammeldags måde at rejse på, fra tiden før alle de moderne flyrejser. Det kan ikke nægtes, at krydstogtsrejser er en relativ langsom form for transport, men netop derfor kan det vise sig at blive din bedste rejse nogensinde, da man her kan se frem til en lang forkælelse ombord på et luksuriøst indrettet krydstogtskib. Man vil her kunne finde gode råd og vejledning om mulighederne indenfor krydstogtbranchen, så det er nemmere at finde frem til det helt perfekte krydstogt til dit behov. Fordelen med et krydstogt er især, at man kan slappe af og nyde rejsen i meget luksuriøse omgivelser, da man kan overnatte i sin private kahyt, nyde dagens herlige måltider i restauranterne og caféerne, mens man kan nyde spa, wellness, internet, sport, film, spil, swimmingpool og andre af krydstogtskibets øvrige faciliteter.

Et krydstogt kombinerer wellness med oplevelser for livet!

Et krydstogt er en rejse med et krydstogtskib (krydstogtsliner eller liner), som hovedsageligt har til opgave at medtage passagerer på ferie. Forskellen på krydstogtrejser og andre rejser er, at man på et krydstogt oplever selve rejsen og skibets faciliteter som en vigtig del af hele rejseoplevelsen. Biler, busser, tog og fly er normalt mange gange hurtigere, disse rejseformer har slet ikke samme magelighed og hygge, som alle krydstogtrejser kan prale af. En krydstogtrejse kan strække sig fra få dage til flere uger, idet man ofte besøger fremmede kontinenter, hvor man lægger til kaj, således passagererne kan bruge nogle dage på et nyt sted til at opleve kulturen og besøge stedets seværdigheder, shoppe og generelt få en mindeværdig tur. På visse cruises eller færgeruter kan man endda medbringe sin bil, så på den måde kan man nemmere komme videre fra sin destination, mens andre krydstogtrejser vender tilbage til afgangshavnen efter endt rejse.

 

Hvor kan man bestille krydstogtrejser?

Der findes mange internationale rederier, som tilbyder krydstogtrejser, og her i Danmark har Spies Rejser krydstogter fra København til Middelhavet, Caribien eller Dubai. Der findes også andre populære krydstogter, og de mest populære er:

  • Azamara Club Cruises tiltrækker normalt det modne og aktive par, der er livsnydere og gerne vil have luksus og høj service. Her kan man især nyde mad og vin fra hele verden samt wellness og vitalitet.
  • De 2 rederier Princess Cruises samt Celebrity Cruises står begge for amerikansk kvalitet med fokus på afslapning og gourmetoplevelser, så derfor henvender de sig naturligt til par, som rejser uden børn, og som sætter pris på velvære og højt serviceniveau.
  • Royal Caribbean, Costa Cruises, MCS Cruises og rederiet Norwegian Cruise Line henvender sig alle til et lidt bredere publikum og er især gode til børnefamilier, men alligevel vil alle generationer kunne få udbytte af en underholdende tur. Man vil gerne gøre alle tilpas blandt andet ved hjælp af et hav af underholdningsfaciliteter i en skøn og afslappet atmosfære ombord. Rederierne Costa Cruises og MCS Cruises har en udpræget italiensk atmosfære samt fokus på italiensk mad.
  • Holland America står for den helt traditionelle udbyder af krydstogtsrejser, hvor man kan opleve en atmosfære af tradition og kvalitet, som især er tiltalende for den modne del af befolkningen, som har sans for service og etikette. Dog har man for nylig indrettet mange nye børneklubber og andre aktiviteter for børn.
  • Rederiet Carnival er attraktivt for en bred del af befolkningen, men især amerikanere kan opnå gode tilbud her. Selve krydstogtet har mange tilbud at vælge imellem, så her er der altid gang i den på turen.
  • Hurtigruten kan give et krydstogt tæt på naturen, og man vil især kunne opleve det kulinariske nordiske køkken med helt friske råvarer. Her vil man møde en afslappet stemning samt en nærværende naturoplevelse.

De fleste af os har hørt ombegrebet krydstogtrejser, men de færreste af os har været på en sådan rejse. Krydstogtrejser eksisterer stadig i bedste velgående, selvom mange måske opfatter dem som en gammeldags måde at rejse på, fra tiden før alle de moderne flyrejser. Det kan ikke nægtes, at krydstogtsrejser er en relativ langsom form for transport, men netop derfor kan det vise sig at blive din bedste rejse nogensinde, da man her kan se frem til en lang forkælelse ombord på et luksuriøst indrettet krydstogtskib. Man vil her kunne finde gode råd og vejledning om mulighederne indenfor krydstogtbranchen, så det er nemmere at finde frem til det helt perfekte krydstogt til dit behov. Fordelen med et krydstogt er især, at man kan slappe af og nyde rejsen i meget luksuriøse omgivelser, da man kan overnatte i sin private kahyt, nyde dagens herlige måltider i restauranterne og caféerne, mens man kan nyde spa, wellness, internet, sport, film, spil, swimmingpool og andre af krydstogtskibets øvrige faciliteter.