Overkom din frygt og bliv voksenelev

Har du ikke fået taget dig en uddannelse eller har du et ønske om at tage en erhvervsuddannelse på trods af, at du ikke længere er egnet til en almindelig ungdomsuddannelse? Så kan du blive voksenelev gennem Hotel og Restaurantskolen, hvor du kan tage en erhvervsuddannelse for voksne.

Mange vil finde det svært at skulle vende tilbage til skolebænken som voksne, men det bunder primært i frygt. Så her vil du få en række gode råd til hvordan du kan overkomme den frygt.

Sådan overvinder du din frygt for at være voksen på skolebænken

Første skridt er at indrømme det – indrøm overfor dig selv, at det at skulle tilbage på skolebænken skaber en form for frygt i dig. Følgende bekymringer og frygt deles af mange fagfolk, der er tilbageholdende med at vende tilbage til skolen:

Arbejdende fagfolk og voksne er bekymrede over omkostningerne ved at vende tilbage til skolen, den involverede tidsforpligtelse og udfordringerne ved at deltage i rimer med yngre studerende. Det er dog vigtigt at huske på, at du er gået ind til udfordringen, fordi du har et ønske om at ændre noget i dit liv. Og i de fleste tilfælde kommer folk rigtig godt ud af det og er meget begejstrede for forløbet som voksenelev.

Mange midaldrende voksne, der ønsker at blive voksenelev er også bekymrede for at skille sig ud og ikke passe ind blandt de yngre studerende. Her kan det dog være godt at overveje følgende faktorer: Der er et voksende antal midaldrende voksne, der vender tilbage til skolebænken, og mange voksne finder, at de rent faktisk nyder at interagere og lære med yngre studerende, der er begejstrede for uddannelse. Der er altså stor sandsynlighed for at alle parter vil få noget ud af det.

Voksenelev på Hotel og Restaurantskolen

Som voksenelev på Hotel og Restaurantskolen kræves der, at man er over 25 år gammel og samtidig har relevant erhvervserfaring. Der er mulighed for at tage en erhvervsuddannelse for voksne som kok, tjener, gastronomassistent, smørrebrød/catering, receptionist og ernæringsassistent. Du kan læse meget mere på deres hjemmeside, hvis du overvejer at blive voksenelev.