Er du klar til at få en hund?

Har du længe overvejet at tilføje et pelset medlem til familien? Så tænker du sikkert, at menneskets bedste ven passer perfekt ind i jeres familie. Men det kræver mange og nøje overvejelser at anskaffe sig en hund. Har du gjort dig dem? Hvis ikke, får du her gode råd til, hvad du skal tænke på, inden du byder den firbenede ven velkommen i familien. For det kræver lidt af en livsstilsomlægning, når du pludselig skal dele hjem med en hund.

Det er dyrt at anskaffe sig hund

Der er uomtvisteligt udgifter forbundet med at anskaffe en hund. Ikke nok med at det koster at købe den, der følger også omkostninger med løbende. Du skal købe legetøj, hundegård, foder og meget andet, så du sikrer dig, at din hund trives. Samtidig vil du skulle køre den til dyrlæge i ny og næ – og det kan også mærkes i budgettet. Gør derfor op med dig selv, om du og familien har råd til at få en hund.

En hund kræver opmærksomhed

Det kræver tid og overskud at have en hund. Det er også et levende væsen, der trænger til kærlighed, opmærksomhed og omsorg. En hund kan være alene hjemme i maks otte timer om dagen. Og det betyder derfor også, at du forpligter dig til at vælge nogle sociale arrangementer fra. Det kan være en øl efter job, som du må takke nej til, fordi du skal hjem til din hund. Har du tiden til at give den nok opmærksomhed?

Du skal ud at lufte – selv på kolde vinteraftener

En hund skal luftes. Og derfor påtager du dig også en rolle som hundelufter, når du anskaffer dig familiens nye ven. Det går ikke at springe over, fordi du er for træt. Og bor du i lejlighed eller anden bolig uden have, kan du ikke bare lige lukke den ud i haven. Her er du nødt til at gå med den, selv på de koldeste vintermorgener og -aftener. Er du indstillet på det?

Støvsugeren skal oftere i brug

De fleste hunde fælder. Meget. Nogle få racer fælder kun ganske lidt, men en tommelfingerregel er, at en hund i hjemmet giver mere rengøringsarbejde. Det skal du derfor være klar på, inden du lover børn, partner eller andre i familien, at I kan få en hund. De mange hår sætter sig desuden også i mange tekstiler og ikke mindst på dit tøj. Derfor skal du også være forberedt på et større forbrug af fnugruller.