Dit indeklima har stor betydning for produktiviteten

Indendørs overvågningssystemer vurderer produktiviteten hos bygningsbrugere på grund af høje CO2-koncentrationer, fugtighed og temperatur ubehag – samtidig med at det reducerer energiforbruget radikalt. Har du nogensinde været i et møde og haft svært ved at fokusere? Selv om nogle kan bebrejde dette ved uinteressante emner, kan årsagen også skyldes indeklimaet.

Indeklimaet på kontoret

Indendørsmiljøet er, hvor folk bruger 90% af deres tid. Når en gruppe mennesker opholder sig i et område i lang tid, er CO2-niveauerne tilbøjelige til at stige, da folk fortsætter med at omdanne det tilgængelige ilt til kuldioxid.

Undersøgelser har vist, at der er en signifikant forskel mellem den kognitive funktion, efter at have tilbragt en dag i et simuleret kontormiljø med høje koncentrationer af kuldioxid og flygtige organiske forbindelser sammenlignet med den kognitive funktion, efter at have tilbragt en dag i et kontormiljø med lave koncentrationer. Måling af CO2-niveauer, fugtighed og temperatur er bevist at være en god indikation af tilstanden af ​​indeklimaet.

Virkninger af et dårligt indeklima

Et dårligt indeklima har direkte og indirekte virkninger på produktiviteten. Direkte effekter medfører forstyrret personale på grund af udkast og støj, hvilket kan få dem til at blive trætte og dermed også mindre produktive. Det kan også skabe utilfredshed, der igen påvirker produktiviteten. Halvdelen af ​​kontorarbejderne klager over overophedning om sommeren og forældet, muggen indendørs luft.

Indirekte virkninger medfører sundhedsproblemer og sygdomme, som kan skyldes et samspil af forurenende stoffer, der opstår som mennesker og stoffer, der frigives fra kontormiljøet, såsom emissioner fra indvendige materialer, byggematerialer og støv. Denne begivenhed er mere almindelig end forventet; omkring 20% ​​af kontormedarbejderne oplever hovedpine, ømme øjne eller en irriteret næse eller hals hver dag eller hver uge, der kan bidrage til et dårligt indeklima.

Skab et bedre indeklima

Med Nilan Comfort 300 kan du hurtigt få skabt et bedre indeklima derhjemme eller på kontoret. Nilan Comfort 300 er et filter, der sørger for at rense luften, så du vil opnå et markant bedre indeklima. Nilan Comfort 300 kan købes hos Filterhuset, der også har flere andre filtre til huse, der kan forbedre indeklimaet.