Sådan får du ryddet ud i dine ting – for good!

Du kender det: Du går og roder rundt i de samme, gamle ting, og du får aldrig taget dig sammen til at få lavet en ordentlig gennemgang af dine ting.

Med trends og inspiration fra ikoner såsom Marie Kondo og hendes KonMari metode bliver det mere og mere populært at leve minimalistisk og med færre ting. Og det er rigtigt nok, at det giver mindre rod i hovedet, hvis man også omgiver sig med færre ting. Men det kan være svært at komme i gang. Her har vi samlet nogle tips til, hvordan du kan gribe det an.

Start et sted – og bliv færdig dér

Du er nødt til at starte fra en ende af. Et godt tip er ikke at tage det vilkårlige værelse i sektioner, men efter kategori. Hvis det er et klædeskab, skal du starte med alt tøjet.

Få pillet ALT af bøjler, ud af skabe, ud af poser, ud fra rulleskufferne under sengen, og smid det på din seng. Herefter gennemgår du nøje dine ting og vælger, hvad du faktisk vil beholde. På den måde får du også et overblik over, hvor meget du egentlig ejer, og det giver en god virkelighedsfølelse og et godt perspektiv.

Det resterende giver du til velgørenhed, veninder og familie eller smider ud.

Så fortsætter du ellers i samme dur. Hvis du har et kontor, kan du tage alt papiret i én kategori. Hvis du ejer en masse bøger, gør du det på samme måde. Og så fortsætter du, indtil du ikke har mere, der skal gennemgås.

Følsomme sager

Hvis du har noget arvegods eller ting af større emotionel værdi, kan det være svært at skille sig af med – også selvom man ved, det ikke bliver brugt.

Har du eksempelvis nogle papirer eller ting, du kan se direkte, kan det hjælpe at tage billeder af tingene i stedet. Så har du altid muligheden for at trække det frem og kigge på det, men uden det skal ligge og fylde i en opbevaringskasse under sengen eller gemt væk i et skab.

Hvis du har en masse smykker, som du ved, du ikke får brugt, kan du få lavet en vurdering af smykkerne. Hvis du er heldig, kan du tjene en skilling, nu du er i gang. Og på samme måde giver det dig også en grund til at skaffe dig af med noget af det – du kan få lidt penge til noget nyt eller til en ferie.