Vil du være sundere eller stærkere?


Tips om mad / tirsdag, juli 19th, 2022

Er du nået til et stadie, hvor du er begyndt at gå mere op i din krop? Meget kan være gået forud for et forsæt om at leve sundere eller få flere muskler. Forliste forhold og blodpropper er bare to ting, der giver folk blod på tanden for at ændre deres kost- og motionsvaner. Ønsker du at få en sund og flot krop, så behøver du hverken tage kosttilskud eller gå i fitnesscenter. Du skal bare have en plan.

Læg en plan for kost og motion

Altså en plan for, hvad du spiser for at imødekomme din krops behov for næring, bl.a. proteiner, kostfibre og vitaminer, uden du indtager for mange kalorier eller stoffer, som din krop ikke har godt af. Planen skal også indbefatte, at du får masser af motion, så at du kommer i god kondition og kan høste de goder i form af øget lungekapacitet og et sundere blodkredsløb, der følger med motionen.

Styrketræner du, kan proteinpulver måske blive aktuelt

Som sagt er det ikke nødvendigt at indtage kosttilskud for at få en sund eller stærk krop, og tilskud kan aldrig erstatte et egentligt måltid. Når det så er sagt, kan det ved styrketræning give mening at indtage tilskud i form af proteinpulver, hvis det kniber med at få nok protein via kosten til at bygge stærkere muskler op. Ønsker du at tabe dig, så kan det også være relevant at indtage proteinpulver.

Giver det mening at tage proteinpulver ved vægttab?

Ikke at proteinpulver har en magisk virkning, når det kommer til at tabe sig. For du taber dig kun, hvis du begynder at tælle kalorier og motionere, så du ved, at du forbrænder flere kalorier, end du indtager. Men proteinpulver er en måde at få proteiner på, uden at du indtager forfærdeligt mange kalorier. Igen: Kosttilskud skal ikke erstatte måltider, så du er nu stadigvæk nødt til at spise varieret.

Viljen til at leve sundt er langt det vigtigste

Din plan – og viljen til at eksekvere på den – fortsætter med at være det vigtigste, når at du vil holde sygdom stangen og få en krop, der imponerer. Find en træningsmakker, så at du ikke føler dig udsat, når du træner ude blandt andre. Og find opskrifter på sund mad, der er rig på næring, men ikke har så mange kalorier. Så når du langt – måske endda hele vejen – og får måske ikke brug for kosttilskud.