Sådan får du et sundere indeklima

Tunge hoveder, ubehag og hovedpine. Det er blot nogle af de gener, et dårligt indeklima kan medføre. Måske er du dagligt generet af det? Et godt indeklima er vigtig for vores helbred og generelle sundhed, og faktisk kan du selv aktivt hjælpe indeklimaet godt på vej, så du kan vinke farvel til det tunge hoved. Du får her råd til at forbedre indeklimaet i dit hjem.

Filtrer støv og pollen fra

Hvis I har en allergiker i familien, er det vigtigt, at støv og pollen holdes på et minimum i hjemmet. Det kan et effektivt pollenfilter hjælpe med. Filteret holder støv og pollen væk ved at filtrere partiklerne fra. På den måde bliver luften renere.

Luft ud – flere gange dagligt

Et godt indeklima kræver frisk luft. Gør det derfor til en vane at lufte ud 10 minutter ad gangen to gange om dagen. Gerne om morgenen, når du står op, og om aftenen, inden du går i seng. Det er ikke nok bare at åbne et vindue i den ene ende af boligen, der skal gennemtræk til for at udskifte luften optimalt.

Sving støvklud og støvsuger

Støv sætter sig på store overflader og efterlade stoffer, der kan være dårlige for dit helbred. Derfor er det vigtigt, at du svinger klud og støvsuger ca. en gang om ugen, så det ikke hober sig op. Gør det også til en vane at gøre hovedrent én gang om året, så du kommer alle de steder, du ikke normalt støver af.

Hold en jævn temperatur i rummene

Måske er du en af de mange, der ikke opvarmer det der rum, du aldrig bruger? En lukket dør og så er det problem løst. Det er desværre ikke så ligetil. For når rummet ikke bliver varmet op, bliver der kolde overflader – og det skaber kondens og dermed skimmelsvamp. Som tommelfingerregel må et rum ikke have en lavere temperatur end 18 grader. Derfor er det også en god idé at holde en jævn temperatur i alle rum.