Sådan rocker du jakkesættet ideelt

Mange mænd føler sig dårligt tilpas i et jakkesæt, og måske det hele skyldes, at de samme mænd ser det som en uniform for kontoransatte. Et jakkesæt er ikke firmatøj, men det er da forståeligt, hvorfor nogle mænd ser på det således. Men hvorfor gør de egentlig det? Vi danskere kan da helt sikkert se godt ud i andet end vores højtelskede jeans.

I dag, i 2018, er jeans stadig vildt populære, og de laves i dag i endnu flere varianter og mærker. Men hvorfor er det, at vi danskere ikke bærer jakkesættet mere fremfor jeans?

Invester i et billigt jakkesæt

Et jakkesæt behøver på ingen måde være dyrt. Måske finder vi her endnu en fordom ved jakkesættet, der har spredt sig gennem den danske befolkning. Et jakkesæt bliver typisk sat i forbindelse med noget, der er dyrt, og traditionelt set har det måske også været sådan. De sidste mange år har det dog også været muligt at få fulde jakkesæt til billige penge, måske endda billigere end dine højtelskede Levis bukser.

Hvis du, som mange, foretrækker kvalitet fremfor kvantitet, så frygt ej, for du kan sagtens finde et jakkesæt i god kvalitet for billige penge. Lad os antage, at det lykkes dig at finde et jakkesæt til billige penge. I så fald anbefaler vi, at du får en skrædder til at opdatere længden og pasformen, hvilket er både let og økonomisk overkommeligt. Det er selvfølgelig kun nødvendigt, hvis du føler, at det eksempelvis kunne sidde lidt tættere, og det går ligeledes hurtigt.

Sneakers over laksko

Regelbrud kan være okay i enkelte tilfælde, især når det er i en stilmæssig forstand. Tværtimod kan det være, at du ved et tilfælde sætter nye trends i det område, som du er fra. Traditionelt set har alt andet end et par fine laksko eller andre classy sko været et no-go i forhold til jakkesættets fodtøjsmæssige del. Siden årtusindeskiftet har vi dog set mange ikoner og kendte, der har båret jakkesættet med eksempelvis sneakers.

Især sneakers er populært til jakkesæt, og et mørkt jakkesæt med et par hvide sneakers er altså prikken over i’et i forhold til at fuldende stilen med jakkesættet. Laksko klæder da alle – hands up – men det er da lidt sjovere at skille sig ud, og hvis vi ser objektivt på det, er det de færreste danskere, der vælger sneakers over laksko, når jakkesættet bæres.

Suppler habitten med en coat

Hvis du føler, at jakkesættet er for koldt i store dele af det danske kalenderår, hænger det måske sammen med, at du savner lidt inspiration i forhold til jakker, du kan bære over jakkesættet.

Tidligere var vi kort inde på stilmæssige regelbrud, og du kan måske argumentere for, at det ville være et stilmæssigt regelbrud at bære en fleecetrøje over habitten.

Frygt ej, der findes heldigvis mange alternativer, både til forårs-, efterårs- og vintermånederne. Hvilke måneder, der er de bedste, er en subjektiv vurdering, som skal foretages, men forårsmånederne kan vi måske blive enige om er nogle af de bedste.

I hvert fald, når vi taler om mode. Forårskollektioner er altid lækre, hvad end det er til mænd, kvinder eller unisex. I disse måneder er der også mere frit spil, når det kommer til valg af en coat, der matcher jakkesættet.

Her vil du med fordel kunne vælge en traditionel car coat, en moderne rain coat eller en tidløs trench coat, der desuden har været utrolig populær over den seneste årrække. Trench coaten er god både til regn og vind, og det er noget vi næsten altid kan være sikre på, når vi taler om de danske vejrforhold.

I efterårsmånederne og om vinteren er en peacoat et godt bud på en ideel jakke til jakkesættet. Hvis der er rigtig koldt, kan du supplere med en uldjakke, som er både varm og utrolig lækker at se på. En jakke, der i øvrigt klæder langt de fleste mænd.

Uanset hvad du måtte foretrække og vælge, så gør det ikke noget, at du prøver noget nyt. Måske vil du elske det!