Nike – en digital succeshistorie

Vi kender alle til det amerikanske brand Nike, som siden 1961 har haft stor succes med at producere og sælge sportsudstyr og sportsmode overalt i verden. Nike har nemlig haft en utrolig succes og medgang gennem årene, så i dag er det ét af verdens største firmaer og mest kendte brands, som sponsorerer en masse kendte hold i verden indenfor især fodbold og basketball blandt andet Brasiliens fodboldlandshold. Hvordan har Nike opnået denne succes? Nike har konstant været innovativ og forrest fremme på udviklingsområdet, og i 2013 vandt Nike endda prisen for at være verdens mest innovative virksomhed for deres måde at revolutionere verden med nye gennemtænkte produkter. Nu er Nike gået ind i den digitale tidsalder, men hvordan foregår den slags?

 

Digitale Nike

Nike har oprettet en Digital Sport division, hvor de forskende ingeniører udtænker nye spændende opfindelser, som mange mennesker senere kan få meget glæde og gavn af. Nike leverer primært sportssko, og i dag skal de have indbyggede sensorer, som kan kommunikere trådløst med eksempelvis en iPhone. På den måde kan man indsamle en masse værdifulde oplysninger om hastigheder, tryk og acceleration, som man kan analysere og anvende til forskningen i fremtidens sko og støvler. Det minder om et videospil, men sportsudstyret er bare blevet parat til at kunne anvendes digitalt. Allerede nu kan man endda købe Nikes digitale FuelBand, der måler dine bevægelser i løbet af dagen, uanset om du spiller tennis, jogge, eller bare går på arbejde. Enheden vandt anerkendte priser for sit elegante design og rene grænseflade, der giver brugerne mulighed for at spore aktiviteter med enkle farver. Man kan herved måle antal forbrændte kalorier, antal trin og dit samlede antal point. Alle disse data kan man lagre online og dele med andre, hvorefter det kan være nemmere at analyse sin kondition og tilrettelægge et individuelt træningsprogram, som passer til netop din situation. Derudover har Nike lavet mange andre former for kombinationer af tøj, teknologi, apps og dataindsamling, som går op i en højere enhed, hvilket man også kan følge i de utallige Nike videoer på Youtube. Et meget populært nyskabende produkt fra Nike er deres Flyknit sko, som er en revolutionerende type sko, som føles mere som en utrolig holdbar sok. Alt unødvendigt er skåret væk i forbindelse med normal produktion af sko, så teknologien har været anvendt på at gøre noget godt for selve foden, idet man har fokuseret på en forbedring af holdbarheden og pasformen. Man har dermed skabt et nyt marked for atletiske sko, som især kan anvendes i basketballbranchen, som Nike i forvejen dominerer.

De kendte Nike produkter

De fleste af os kender Nike som leverandør af gode kvalitets sko til sportsbrug, og man kan i dag finde Nike i masser af butikker omkring i Danmark, og man kan også finde masser af gode tilbud på mange webshops, som har hele det brede udvalg af Nikes varer at vælge imellem. Hertil skal tilføjes at man hos de store online forhandlere af modetøj også tit kan finde Nike til rigtig stærke priser. Især når der er udsalg. Se eksempelvis modegiganten Stylepits store udvalg af Nike.