Begravelse: Planlæg en smuk afsked

Overalt i hele verden er befolkninger optaget af at tage afsked med deres nærmeste på den helt rette måde. Døden er nemlig en uundgåelig del af at være menneske, selv om den kan være svær at forholde sig til, da den som oftest kommer helt tæt på os efterladte, der rammes af sorg.

I denne artikel kan du blive klogere på, hvordan du kan tage afsked med dine kære på den smukkeste måde. Det er nemlig sandsynligt, at du en dag skal arrangere en begravelse, og så er det dejligt at være forberedt.

Få hjælp fra en professionel bedemand

Hvis du en dag står overfor at skulle planlægge en begravelse, kan du med fordel som det første kontakt til en bedemand. En bedemand er en professionel fagperson, som hver dag arbejder med døden samt alle de praktiske foranstaltninger, som følger med. Derfor kan du være tryg ved at overlade ansvaret for det praktiske til din bedemand efter en samtale.

En bedemand har herudover naturlig erfaring med døden og planlægningen af mange begravelser. Derfor kan han eller hun hjælpe dig med at tage den svære samtale om afskeden, ligesom at de kan overtage planlægningen, så du kan forholde dig til det vigtigste; at være sammen med din familie i sorgen.

Følg den afdødes ønsker

For efterladte familiemedlemmer, der skal planlægge en begravelse, kan der være mange valg at forholde sig til. I kirken gælder det bl.a. salmer og blomster, ligesom at en kiste også skal vælges.

Herudover er et vigtigt spørgsmål, hvorvidt den afdøde ønskede en kistebegravelse eller en bisættelse. Afhængig af svaret på dette skal kisten nemlig sænkes i jorden mod enden af begravelsen, eller køres væk med en rustvogn mod et krematorium.

Ofte har den afdøde nedskrevet ønsker selv forinden sin død. Andre gange kan du eller andre i din familien måske have haft en samtale med jeres familiemedlem om specifikke ønsker eller krav. I begge tilfælde kan det være en trøst af planlægge begravelsen i den afdødes ånd, da det kan være en dejlig måde at mindes et medlem af familien på.