Sådan forvandler du dit soveværelse til et praktisk og flot rum


Indretning og bolig / mandag, februar 21st, 2022

Soveværelset skal være et sted, hvor man kan trække sig tilbage efter en lang dags hårdt arbejde og bare slappe fuldstændig af. Men for mange er soveværelset også blevet til et sted, hvor der skal opbevares en masse ting, og som måske også skal kunne fungere som et sted, man opholder sig i løbet af dagen. Derfor er det utrolig vigtigt med et soveværelse, der er både funktionelt, og som samtidig ikke går på kompromis med rummets atmosfære.

Et hyggeligt rum giver nemlig ro i sindet, og det er især brugbart i et rum som soveværelset, hvor man gerne skulle kunne finde roen til at falde i søvn. Derfor er det en god ide at bruge lidt tid på at tænke over rummets indretning, så man opnår den optimale blanding mellem funktionalitet og hygge. Her er der samlet tre gode råd, som man kan overveje, hvis ens soveværelse er blevet enten lidt for rodet eller lidt for praktisk.

Tænk over opbevaringen

I dag bruger rigtig mange danskere soveværelset som et ekstra rum til alle de ting, som man ikke lige ved, hvad man skal gøre ved – det kan være alt fra en ekstra lænestol til en kasse med julepynt. Men rummets hygge behøver ikke at lide under behovet for opbevaring, for i rigtig mange tilfælde kan man faktisk nemt sørge for gode opbevaringsmuligheder i soveværelset.

Det gælder for det første om at overveje, om man på nogle måder kan kombinere opbevaring og møbler i ét. Det kunne fx være en lille puf eller skænk for foden af sengen, hvis låg kan løftes, så man heri kan gemme alle de ting, der fylder i alle mulige andre rum. Det kan også være en seng, der har indbygget opbevaring eller en væg-til-væg garderobe med masser af opbevaringsmuligheder.

Er soveværelset et meget stort rum, kan man med fordel også gøre brug af en reol, som opdeler rummet i mindre rum – det er især brugbart, hvis man har nogle flotte bøger eller vaser, som man kan stille ind på reolens hylder. Så bliver reolen både brugbar og smuk.

Hvad skal sengen kunne?

En anden ting, som man kan overveje for at gøre rummet mere hyggeligt, er ens seng. En seng skal selvfølgelig mere end noget andet være komfortabel at ligge i, men derfor behøver sengen ikke at være et stort monstrum, som bare tager plads i rummet. Man kan derfor med fordel overveje, hvad man egentlig behøver fra sin seng – er sengen udelukkende et sted, man sover, eller ser man også TV i sengen? Har man brug for en seng, der er nem at komme ud af?

Uanset ens behov, så er der efterhånden opstået en tendens med at vælge en elevationsseng, fordi man her netop får en seng, der både er nem at komme ud af, og som man ligger uovertruffent i – uanset om man skal sove, se tv eller læse en bog før sengetid.

En elevationsseng behøver desuden heller ikke at være en grim tilføjelse til rummet, men kan faktisk tilføje en del hygge. Det er fx gældende for en ZensiZone elevationsseng, der med dets flotte hovedgærde stiller nogle rolige rammer i soveværelset. En elevationsseng som denne er super funktionel i et soveværelse, fordi den netop byder på en madras med optimal støtte til fx hoften og skulderne. Det giver en god nats søvn, og når man så vågner op, kan man nemt hæve madrassen, så man kan sidde og nyde en god kop kaffe, før man begiver sig ud i verden.

Husk hyggen i indretningen

En sidste måde, hvorpå man kan forene soveværelsets praktiske funktioner med skønhed, er gennem indretningen. Det nytter ikke noget med et soveværelse, der har uendelig opbevaringsmuligheder, hvis det ikke også ser pænt ud og indbyder til en rolig atmosfære. Derfor er det super vigtigt at huske på hyggen, når man indretter.

Det er derfor en helt klar fordel med et par afdæmpede sengelamper, der sørger for en hyggelig og intim atmosfære. Tæpper er også gode til at skabe en varm atmosfære i rummet, og kan desuden sørge for at binde rummets farver sammen. Det gælder især, hvis man fx matcher tæppet med ens sengetøj.