Disse kosttilskud er de mest populære hos danskerne

Danskernes forbrug af kosttilskud er højere end nogensinde før. Det viser flere anerkendte undersøgelser foretaget af velrenommerede forskningscentre.

Den massive efterspørgsel på kosttilskud er opstået i en tid, hvor vi danskere er blevet mere bevidste om, hvorfor det er så vigtigt at opretholde en sund livsstil. Tidligere undersøgelser har vist, at omkring 60 % af alle voksne danskere tager kosttilskud, selvom mange får opfyldt deres behov for både mineraler og vitaminer gennem kosten. Det er ikke desto mindre nyttigt at vide, hvilke kosttilskud der er de mest populære.

Vitaminpiller

I indledningen blev du bekendt med, at langt de fleste danskere får opfyldt deres vitaminbehov gennem kosten, så måske overrasker det dig en smule at læse, at danskerne bruger formuer på vitaminpiller og andre vitaminprodukter. I dag bliver vitaminpiller indtaget af både voksne og børn i en bred aldersgruppe.

Mangel på vitamin kan medføre muskelsvækkelse og svækket immunforsvar, hvorfor det er en god idé at tage vitaminpiller, hvis man lider af vitaminmangel. Der forhandles vitaminpiller til både børn, voksne, gravide og ældre.

Fiskeolietabletter

Dernæst kan vi ikke komme uden om de kære fiskeolietabletter, som sælges i tonsvis på det danske marked. At fiskeolietabletter efterhånden er blevet et hvermandseje skyldes, at læger, forskere og øvrige eksperter er blevet bedre til at fremhæve de positive egenskaber ved sunde fedtsyrer.

Fiskeolie findes i en lang række forskellige former – bl.a. i kapsler og som flydende olie. Et optimalt indtag af fiskeolie kan medvirke til lavere blodtryk, mindre inflammation og lavere kolesteroltal.

Du kan med fordel tage fiskeolietabletter, hvis du sjældent eller aldrig spiser fisk. Fiskeolieprodukter er for alle, som ikke indtager tilstrækkeligt med sunde fedtsyrer gennem kosten.

Proteinpulver

Du behøves ikke at vide ret meget om kosttilskud for at vide, at danskerne er glade for at indtage proteinpulver. Skulle du være i tvivl, så læg vejen forbi et vilkårligt dansk fitnesscenter og observer, hvor mange proteinshakes der bliver drukket på bare én time.

En god hovedregel går på, at man skal indtage et sted mellem 1,2 og 1,8 gram protein pr. kg. kropsvægt om dagen. For at opfylde dette behov kan man være nødsaget til at indtage proteinpulver. Du kan dog sagtens få opfyldt dit proteinbehov gennem kosten ved at spise masser af kød, fisk, bønner og andre proteinholdige fødevarer.

CBD

CBD (olier, kapsler og piller) er en nyere form for kosttilskud, som endnu ikke har bevist sin berettigelse på det danske marked. Der er meget delte holdninger til disse produkter, hvorfor man bør være på vagt og altid tale med sin læge, før man foretager sig yderligere. Vi anbefaler ingen at indtage CBD, men ser flere webshops, som begynder at sælge det. Læs mere om bivirkninger og hvilke produkter der findes på denne webshop. Pas på derude hvad hjemmesiderne anbefaler dig at indtage.