Inspiration til en sundere livsstil


Generelt / onsdag, januar 3rd, 2018

Der er i dag meget fokus på sundhed, fitness og motion, hvilket på nogle punkter godt kan overtage og blive for meget. Men ikke desto mindre er det et faktum, at mange mennesker bevæger sig for lidt og spiser for mange transfedtsyrer.

Dette kan ikke kunne forringe ens velvære, men også medføre en masse livsstilssygdomme, hvorfor det er vigtigt at have fokus på at leve sundt til hverdag. Der skal selvfølgelig være plads til et stykke kage eller lignende i ny eller næ, men det bør bestemt ikke være hverdagskost.

 

Gør det nemt at være sundere

Det behøves ikke at være hverken besværligt, dyrt eller tidskrævende at føre en sund livsstil. Det handler blot op at ændre på nogle dårlige vaner og få indført nogle bedre rutiner. Det vi spiser er en stor del af vores livsstil, hvorfor det er vigtigt at få en sund og varieret kost. Mange kan have tendenser til at indtage lidt sød efter aftensmaden hver aften, nogle gå måske amok hver weekend, fordi det er weekend. Så det handler om at bryde med disse usunde vaner. Det betyder ikke, at man behøver at slippe aftensnacken helt, det handler ’bare’ om at vælge et sundere alternativ. Det kunne for eksempel være et stykke frugt, nogle nødder, dadler eller lignende. Det er alle sunde og nemme alternativer til en sundere hverdag.

Der er heller ikke nogen, der siger, at man skal løbe et maraton eller træning hver dag for at være sund. Først og fremmest er det bare vigtigt, at man får bevæget sig hver dag. Det kan være alt lige fra en gåtur i naturen, en løbetur, en times fitness eller lignende. Det behøves ikke at være så tidskrævende, og det behøver i hvert fald slet ikke koste noget. Det vigtigste er bare, at det er en aktivitet man nyder.