Hvis man langsomt er ved at udvikle sig til alkoholiker, så gælder det om at tage imod hjælp fra en kompetent alkoholbehandler, således man igen kan få hold og styr på sit liv, da man ellers har stor risiko for at komme helt ud i tovene og miste både hus, hjem, job, familie og venner.
Man kan måske nok få nogle nye venner på bodegaen, men det kan nemt ende med at blive et mentalt fattigt liv, hvis man ikke i tide tager imod hjælp fra en alkoholbehandler og andre fagfolk. Men hvornår har man brug for hjælp, for mange lever jo et normalt liv uden brug for hjælp, da de kun drikker en gang imellem, og en alkoholbehandler er jo kun nødvendig for alkoholikere, der har et stort alkoholmisbrug og er på vej til at miste kontrollen over sit eget liv.
Hvor meget alkohol må man drikke?
Der findes klare grænseværdier for, hvornår det er ulovligt at køre i spirituspåvirket tilstand, da man med en for høj promille er til alvorlig fare for sig selv og andre trafikanter, da reflekser og reaktionstider nedsættes markant, når man er spirituspåvirket, og dette er livsfarligt i trafikken.
Hvis man jævnligt drikker for meget alkohol, så udsætter man også sin lever, der jo skal forbrænde alkoholen, og det er også fedende at drikke alkohol samt giver et kortere liv, så en alkoholrus er altid dyrt købt, selvom de fleste i ny og næ elsker at drikke alkohol. Man er alkoholiker, når man har et stærkt og tvangspræget behov for at drikke alkohol, og man bliver ofte afhængig af alkohol både fysisk og psykisk. I løbet af kort tid udvikler man desuden en gradvist højere tolerance overfor alkohol, så man derfor får brug for mere og mere alkohol for at opnå den samme rus.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at kvinder drikker maksimalt 7 genstande om ugen, mens mænd gerne må drikke op mod 14 genstande om ugen, da mænds kroppe bedre kan forbrænde alkoholen. Der er forsket meget i alkoholisme, men alligevel ved man ikke med sikkerhed, hvad der gør, at visse mennesker rammes mere end andre. Mange mener for eksempel, at en alkoholiker har en medfødt overfølsomhed over alkohol, således generne afgør, om man vil udvikle sig til alkoholiker eller ej.
Effektivt med ambulant behandling
Det er meget vigtigt med råd og hjælp fra venner og pårørende, således folk med et alkoholmisbrug kan få hjælp til at få en effektiv og forebyggende behandling fra en dygtig alkoholbehandler, således man kan forsøge at overtale folk med problemer til at tage imod hjælp.
Man kan eksempelvis få hjælp fra en alkoholbehandler hos Brydehuset, der især har gode erfaringer med ambulant behandling af alkoholmisbrug, da folk derved ikke behøves at bo på en institution eller hospitalsstue. Brydehuset er et af Danmarks førende centre for behandling af alkoholmisbrug, og al behandling er helt gratis og kan endda være helt anonymt, såfremt man foretrækker dette.
Ved at tilbyde en ambulant behandling, så kan man stadig bo hjemme ved sig selv og dermed nemmere bevare overblikket over sit liv, og erfaringerne viser de bedste resultater opnås med denne model. Behandlingscentrene har som målsætning at hjælpe alkoholmisbrugere ud af deres misbrug og give dem muligheden for at tage styringen af deres eget liv.