Loftlamper giver boligen lys og stil

 

 

Man finder sjældent et hjem i dag uden loftlamper, men alle hjem er til gengæld individuelt indrettet med loftlamper, da man selv afgør, hvor lamperne skal placeres, og hvilken type der passer bedst i den enkelte situation.

Loftlamper fås i mange slags design og udformninger, så de varier meget i stil men også i pris, så derfor bør man bruge lidt tid på at søge efter passende lamper til hjemmet, idet lamper normalt kan holde i rigtig mange år, hvis man fra starten af har købt kvalitet. Både loftlamper og øvrige lamper har jo flere funktioner, da de dels skal give en passende belysning, men de er samtidigt en del af møblementet, så dermed giver dine lamper også boligen stil, så det kan være vanskeligt at finde den helt rigtige lampe til hele boligen, så her kommer der nyttige råd til at finde passende loftlamper til boligens rum.

 

Forskellige typer loftlamper

Her vil der kun beskrives reelle loftlamper, som er lamper, der hænger ned fra loftet i en wire eller ledning, og disse lamper kaldes også for pendler. Der findes også bordlamper, gulvlamper, væglamper (lampetter) og andre typer af lamper, men til anvendelse i køkkener, soveværelser, børneværelser og stuer anvender man normalt én eller flere loftlamper i hvert rum.

En loftlampe kan både være enkel og diskret hvilket især anvendes i køkkener, entréer og badeværelser, mens man oftere bruger smarte og store loftlamper i stuen og soveværelset. Større stuer har måske flere lamper, idet man normalt hænger en stor loftlampe ned over spisebordet samt en mindre lampe hen over sofabordet i nærheden af sofaarrangementet. Man bør hvert sted vælge en passende type lampe, som giver en optimal belysning ud fra lampens design samt den valgte pære.

Over spisebordet skal der være et klart og kraftig belysning, mens der ved sofabord og i soveværelserne gerne må være en lidt mere dæmpet hyggebelysning. Det endelige valg er individuelt i hver familie, og valget afgøres som regel mest af de økonomiske begrænsninger og den valgte stilretning. Loftlamper kan fremstilles af alle typer solide ikke-brændbare materialer såsom plast, papir, metal og glas, så derfor kan en lampe sælges lige fra 30 kr. men også op mod 100.000 kr. for de dyreste designerlamper, men de mest udbredte loftlamper koster mellem 500 og 2.000 kr.

 

Loftlamper findes nemmest online

Der findes flere lampebutikker med store udvalg af lamper, men mange foretrækker at søge inspiration om loftlamper, modeller og priser på internettet, hvilket er meget forståeligt, da man hurtigt og nemt kan bladre mellem de mange modeller på markedet, og udover tid sparer man jo også transportudgifter i forhold til at besøge en fysisk butik. Man finder et stort udvalg af loftlamper hos IDEmøbler, her er nemlig lamper i alle typer, prislejer og genrer, så her kan I sikkert også finde passende loftlamper til jeres bolig.