Afslappet skiferie i Wagrain Østrig

Man kan året rundt tage på en afslappende men aktiv ferie væk fra den travle hverdag, hvor man i ro og fred i komfortable omgivelser kan nyde en uges ferie, hvis man er interesseret i skisport. Et godt sted at holde ferien er i Wagrain, som ligger i Østrig i området ved storbyen Salzburg mere præcist i skiområdet Salzburger Sportwelt. I dette område findes udover Wagrain også stederne Flachau, St. Johann–Alpendorf, Radstadt, Altenmarkt–Zauchensee, Kleinarl, Eben og Filzmoos Salzburger Sportweld – eller Ski Amadé. Her findes der hele 350 km pister og mere end 90 lifter, så dette skiområde er helt ideelt for dem, som foretrækker lange og varierede ture på ski og snow board. Hvis man vil til en storby og se på seværdigheder og shoppe, så kan man jo besøge Salzburg, som har masser af aktiviteter og attraktioner for alle.

Billede: randomduck

Er Wagrain et område for begyndere?

Wagrain har faktisk både pister for begynderne samt for de erfarne skisport udøvere, idet pisterne kaldes for lette og middelsvære. Derudover har Wagrain faktisk også nogle svære pister nær Zauchensee, som har 8 lifter og 13 km varierede pister. Hvis man mere er til langrendsløb, så findes der mere end 200 km løjper til dette formål, så kort sagt kan alle finde krævende udfordringer i skisport området Wagrain. Man bør købe et liftpas til Ski Amadé, så man samtidig får adgang til skiområderne i Schladming-Dachstein, Grossarltal, Hochkönig and Gastein. Man kan komme til disse områder med offentlig transport eller bil, så her findes mange forskellige løjper at afprøve i hele dette store landskab.

Hvordan rejser man til Wagrain?

Den billigste og nemmeste måde at komme til Wagrain på skiferie er enten at køre selv, hvis man fylder bilen, men det er både hurtigt og nemt at bestille rejsen med fly hos Sunweb, rejsebureauet som via en hjemmeside tilbyder de billigste skirejser til Wagrain samt andre skiområder langs Alperne. Tager man køreturen selv i bil, så bliver det en rejse ned igennem Tyskland forbi München, og turen bliver på mere end 1.000 km pr.vej, så måske er man ikke specielt udhvilet efter denne lange køretur, så man kan jo alternativt tage en flyrejse ned til Wagrain, hvor man kan få en luksus skiferie med minder for resten af livet.

 

Billede: randomduck