Tips til den trendy have

sferrario1968 / Pixabay

At dyrke planter i et drivhus går aldrig helt af mode, og det er bestemt ikke kun en hobby for pensionister – faktisk er der flere og flere unge såvel som småbørnsfamilier der tager det grønne liv til sig.

Både unge og gamle, der alle nyder havens hyggelige omgivelser, og ønsker at drage haven til nytte, kan anskaffe sig et drivhus, de kommer nemlig i alverdens forskellige størrelser så der både er nogle til vindueskarmen og dem til haven.

Der er dog forskellige trends inden for drivhuse, hvilket er en god idé at sætte sig ind i, så man får et godt udbytte at lækre og friske grøntsager.

Valg af drivhus

Pynt haven med et trendy vægdrivhus anno 2015, og få alle naboerne til at skue over hækken til en drøm af et væksthus. Der er mange forskellige varianter af drivhuse, men et vægdrivhus er særligt smart hvis man vil have plads til andet i haven, da det ikke fylder, og kan benyttes til altanen, gårdhaven eller rækkehuset.

Juliana Altan 2 er et lille vægdrivhus til altanen:

Denne model er oplagt valg til en lille altan, da vægdrivhuset har en bredde på kun 132 cm og et samlet dyrkningsareal på 0,9 kvadratmeter. Denne model er ikke kun funktionel, da den er pladsbesparende med skydedør, og med den gode højde på 184 cm betyder, at man kan dyrke grøntsager og planter i to etager.

Man undgår derfor spildplads, da pladsen udnyttes optimalt. Aluminiumprofiler er det fortrukne inden for et drivhus’ konstruktion, hvilket man får med Juliana Altan 2.

Udover dette får man med 3 mm det bedste lysindfald, så grøntsagerne får tilpas lys, samt et enkelt tagvindue sørger for ventilationen.

Egenskaber

  • Mål: L132 x D69 x H184 cm
  • 1 tagvindue
  • 0,9 kvm dyrkningsareal
  • 1 skydedør
  • Materialer: Alu-profiler og 3 mm glas

 

Vitavia Helena er et stort vægdrivhus til haven:

Helena-drivhusene et oplagt valg, hvis man ønsker en kombination af drivhus og udestue, hvis man ønsker at komme tættere på naturen. Disse vægdrivhuse findes i tre størrelser, heraf 8,8, 10,6 eller 12,2 kvadratmeter.

Man kan derfor indrette drivhuset med liggestol, havebord, planteborde og hængende planter. Helena- serien har en konstruktion af anodiseret aluminium, og er derudover monteret med 10 mm polycarbonat i taget, samt 4 mm floatglas i siderne. Der er mulighed for, at den dobbelte skydedør kan monteres i enten front eller side, og som standard er der monteret to vinduer i taget.

Egenskaber:

  • 3 forskellige størrelser
  • 2 tagvinduer
  • 8,8 – 12,2 kvm dyrkningsareal
  • Dobbelt skydedør
  • Nedløbsrør inkluderet